tisdag 19 februari 2008

Vilken pärs!

Klassen har bestämt sig för att göra en blodsockerundersökning. Idag var det dags för prov nummer 1. Vi skulle på fastande mage (12 timmar utan mat och dryck) ta ett fasteblodvärde och därpå svepa sockerlösning och ta prov var 20: e minut under 2 timmar. Det var fruktansvärt äckligt att få i sig den där sockerlösningen. Druvsockret krasade mellan tänderna.

Sedan kom vi till själva provtagningen. Det kan man ju tänka sig låter lätt. Vi använde oss av en sån där nålpenna som diabetiker har. Problemet var att jag och Johanna inte alltid lyckades få hål på första försöket. Istället för 6 stick fick vi sticka oss 12-18 gånger. Det kändes efter ett tag... Det hände att vi klämde på ett ställe för att få ut en bloddroppe men att det istället kom fram blod från ett tidigare stickhål :-)

Här har jag försökt sticka först i långfingret, därefter i lillfingret och slutligen fick jag ut en droppe från långfingret. Blåmärket på ringfingret kommer från ett annat prov.

Efter en liten stund började Johanna och Fredrik må oerhört illa av sockerchocken. De låg och försökte låta bli att spy i varsin fåtölj medan Calle blev snurrig och jag själv knappt kände någon skillnad alls.

Inga kommentarer: