fredag 13 juni 2008

Uppsala - Umeå

Så går färden vidare mot norr. Jag tycker att dte är roligt med kartor och landskap och sådant. Så varför inte passa på att lära sig lite när man ändå skall passera så hiskeligt många? Idag åker vi genom Uppland, Gästrikland, Helsingland, Medelpad, Ångermanland och Västerbotten. Tyvärr hamnade vi strax bakom en bilolycka och fick ta en annan väg, annars flöt det på bra.

Dagens hitlåt blev "Mugge-bigge". Här sitter Anton och lär mig rörelserna :-)

För varje nytt landskap vi åkte in i togs "andskapsboken" upp. Stackars Linnéa och Anton fick snällt svara på frågor om landskapsblommor och annat viktigt :-) Variationen mellan landskapen var dock inte så stora när vi kom till Norrland. "Här finns mycket skog, sågverk, pappersbruk och metallindustrier".

Den vackraste sträckan var helt klart Höga kusten mellan Kramfors och Örnsköldsvik. Här ses Sveriges högsta hängbro Höga Kustenbron i Ångermanland.

Bedårande utsikt!

Jag var helt imponerad av Alfred som var hur fin som helst! Det var bara ett par timmar efter Sundsvall där han inte var helt nöjd med sin bilbarnstol. Här har vi stannat för att rasta.

Sista rastplatsen före Umeå. Här skiner solen och klockan är halv tio på kvällen.

Inga kommentarer: