tisdag 20 november 2007

Jag SKA ha en rosa topp

Efter våra fina inköp (DVD-inköpen i förra inlägget) blev det dags för dagens uppdrag. Linda skulle ha en rosa topp. Hon skulle nämligen på anställningintervju till KPMG och hade införskaffat ett rosa halsband. En rosa topp var inte så lätt att hitta så jag tyckte att det kanske kunde passa med en annan färg. Men det tyckte inte Linda. Enda problemet med detta toppletande var att det var nazistdemonstration nere på stan. Det stod piketbilar i vart och varannat hörn med poliser från tre län.

Stämningen var inte fullt så fridfull som i vanliga fall. Jag började undra om det var väldigt viktigt med toppen då de börjar ställa upp kravallstaket utefter gatorna. Linda talade om att det var synnerligen viktigt. Lite motsrävigt följer jag med. På en bakgata kommer ett helt gäng emot oss med halsdukar uppdragna över halva ansiktet. En av dem pratar i mobil "det är snutar överallt, ta den andra vägen". Jag försöker på nytt antyda att stämningen har förändrats lite men Linda var obeveklig.

När vi närmade oss H&M kunde vi inte komma in eftersom det var avstängt. Men Linda deklarerade helt enkelt "Helena, jag ska till KPMG på måndag så jag SKA ha en rosa topp". Tapper kompis som man är visade jag henne in bakvägen från en annan gata. När vi kom ut från affären möts vi av hundskall och visselpipor och då tyckte även Linda att det kunde vara lämpligt att gå hem. Strax efter hemkomst ringer båda våra mammor och meddelar att de sett på textTV att det var upplopp i vår stad och bad oss att inte gå ut. Vi försäkrade att, "nejdå, vi skulle inte gå ut" (mer).

Förövrigt fick Linda sin topp och sitt jobb på KPMG. Kompisen borde naturligtvis fått minst 10% av lönen för all framtid då hon hjälpte till att hitta den (o)lycksaliga toppen. Hon riskerade ju närapå livet för denna intervju... Så om någon känner sig träffad... ;-)

2 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Hej!

När jag läst din kommentar på min senaste kommentar förstod jag dina "nya" inlägg. Men det var kul att det hamnar lite nytt här!

Ja, vi får väl hoppas att tomten ger dig lite fler kompisar. Så länge får du väl prata med Molgan... Oj, passerade jag gränsen (igen) nu?

Jag kan inte tala med din mattelärare, men däremot kan jag hjälpa dig med matten om det handlar om sannolikheter och statistik. Kanske även funktioner.

På tal om statistik så berättade en kompis en rolig sak för mig häromdagen. Hans granne spelade på Lotto och valde alltid samma nummer för att öka chansen att vinna! Det är ju samma sak som casinospelarna i Monte-Carlo där alla väljer rött på rouletten, bara för att det varit svart de senaste sju gångerna. När ska människor inse att slumpen inte har något minne?

Hör av dig om du behöver hjälp?

/Markus