lördag 31 januari 2009

På utflykt med Kung Håkan

Anledningen till att Håkan kallas kung är egentligen utifrån en tillfällighet som inträffade på semmelfesten för ett år sedan. Men som Håkans eget valspråk lyder "En gång kung, alltid kung".

Ikväll tänkte jag och Kung Håkan ta en tripp till ett ställe bortanför Bjärka. Håkan hämtade upp mig i bil och vi for iväg. Efter en stund frågade jag vart vi var påväg eftersom jag inte kände igen mig. Kungen intygade att denna väg skulle vara närmare. Jag kände mig aningen skeptisk men sa inget förrän grusvägarna dök upp. Jag underade om vi fortfarande åkte på den närmare vägen och Håkan svarade, denna gång lite tveksamt, att det gjorde vi nog. För att göra en lång historia kort så åkte vi inte den närmaste vägen. Men det var trevligt med en tur på landet ;-) Vi fick se stora stallar och annat trevligt. Åtminstone hade vi sett dem om det inte hade varit så mörkt :-)

På väg hem åkte vi en närmare väg och åkte förbi slottet Bjärka. Eftersom där var öppet och Håkan aldrig varit inne i slottet tyckte jag att det var min plikt att visa runt lite.

Strax efter att jag kom hem kom även Erik, som bor här denna helg, hem. Det finns få saker som går upp mot livegitarr och livesång :-)

Håkan i en av slottstrapporna

Jag i drottningsoffan

Kung Håkan vid öppna spisen

Här har vi smitit in i blå rummet bakom rotundan. Vi kom inte in vanliga vägen eftersom det var konsert i rummet man måste passera för att komma hit. Men jag kände till en bakväg så det gick fint ändå. Dock tjänade rummet för tillfället som loge till konsertmänniskorna så vi var lite oroliga att de skulle komma in :-) Håkan ser så kunglig ut som han kan :-)

Jag utanför slottet i ett av valven

Inga kommentarer: